Om mig

Jeg vil her fortælle min historie. En historie der starter med en urolig barndom, et voksenliv med meget arbejde, et langvarigt stressnedbrud og vejen tilbage til et liv i psykisk balance.

Opvækst

Jeg er opvokset i en familie med far, mor og 2 søskende. Min barndom var præget af megen uro og utryghed.

Min far var håndværker, og han drak en del alkohol, både på arbejde og i sin fritid. Det betød, at han ofte var fuld, og når han fik for meget at drikke, blev han uberegnelig.

Selv som helt lille blev jeg rigtig god til at fornemme stemningen i hjemmet, og dermed om der var fare på færde eller ej. Jeg husker så tydeligt de mange aftener rundt om spisebordet, hvor jeg sad med en klump i maven af frygt for, om der var optakt til ballade.

Det startede altid med, at min far fandt et eller andet, som han kunne kritisere min mor for. Jeg sad som regel helt stille og bad om, at min mor ikke skulle sige noget, som ville gøre ham mere sur. Det skete flere gange, at vi 3 børn blev sendt op på loftet, og så kunne vi stå deroppe med hinanden i hænderne, imens vi kunne høre, hvordan vores forældre skændtes, der blev væltet møbler og der blev råbt højt. Når der så blev stille igen, listede vi ned af trapperne uden at vide, hvad vi ville komme ned til.

Jeg kan specielt huske en gang, hvor det oplevedes særligt voldsomt, hvor jeg på vej ned af trapperne tænkte – ”gad vide om hun er død”. Jeg var 4-5 år gammel, tror jeg.

Da jeg startede i skole, blev jeg ret hurtigt klar over, at det der foregik i mit barndomshjem, det foregik ikke hjemme hos mine klassekammerater.

Det blev derfor min dybeste hemmelighed, som ingen andre måtte vide noget om.

Jeg gik derfor helt alene med min hemmelighed, og talte aldrig med nogen om, hvad der foregik derhjemme.  Jeg tænkte, at hvis jeg ikke siger det til nogen, så er der ingen, der ved det, og dermed er der ikke nogen, der tænker dårligt om hverken mig eller om mine forældre.

Det store og ret konstante psykiske pres, som jeg voksede op under, gav mig nogle overbevisninger om, at jeg ikke kunne stole på nogen, at jeg var alene, og at jeg ikke havde helt den samme værdi som andre mennesker.

Disse overbevisninger fra barndommen tog jeg med ind i mit voksenliv, hvor de lå som en ubevidst undertone i alt, hvad jeg foretog mig. Det betød bl.a., at jeg havde svært ved at indgå i sociale relationer, ligesom det var svært at tro på, at jeg kunne være værd at elske.

Forholdene i mit barndomshjem ændrede sig langsomt til det bedre, men mit forhold til mine forældre har altid båret præg af det psykiske pres, som jeg blev udsat for i min barndom.

Traumer fra barndommen

Jeg mødte min mand allerede som 15 årig og vi flyttede sammen umiddelbart før min 18 års fødselsdag. Det blev starten på nogle gode og rolige år. Vi etablerede os i et dejligt hus ved vandet, og sammen fik vi 2 drenge.

Kærligheden holdt desværre ikke, så vi flyttede hver til sit 13 år senere. Da jeg blev alene med 2 små drenge på 2 og 5 år blev jeg meget fokuseret på at tjene tilstrækkelig med penge, så jeg kunne give drengene en opvækst, der lignede andre børns.

De måtte endelig ikke mangle noget af nogen art, og selvom pengene var små i mange år, så formåede jeg alligevel at give dem en opvækst, hvor der var plads til biografture, svømmehal, fritidsinteresser og små ferier. Det var gode år, hvor vi byggede et tæt forhold.

Oplevelserne fra min barndom var i mange år parkeret som erindringer uden følelsesmæssig påvirkning. I de mange år alene med mine drenge skabte jeg en identitet, der byggede dels på mit arbejde og dels på min rolle som mor.

Da min yngste søn rejste hjemmefra, for at blive soldat, ændrede tingene sig for mig. Ingen af drengene havde længere brug for mig som mor på samme måde som tidligere, så når jeg ikke længere var den mor, der sørgede for alting – hvem var jeg så?

På det tidspunkt bookede jeg nogle timer hos en coach, og hos hende blev jeg klar over, at jeg havde brug for at blive klogere på mig selv. Det blev starten på mange års selvudvikling af forskellig art, bl.a. en psykoterapeutisk uddannelse og dermed mange timers egenterapi.

Erindringerne fra barndommen dukkede op med jævne mellemrum i terapien, men det skulle siden hen vise sig, at det alene var toppen af isbjerget.

I 2012 blev min yngste søn udsendt til Afghanistan. I mens han var afsted begår den ene af mine brødre selvmord. Han havde udviklet et massivt alkoholproblem, og efter et par mislykkede forsøg på at blive ædru, valgte han desværre at tage sit eget liv. Juleaften samme år dør min mor som følge af mange års demens.

Det var et psykisk hårdt år, men jeg fortsatte min sædvanlige strategi i forhold til at takle svære følelser ved at begrave mig i arbejde. Så jeg satte tempoet op, jeg involverede mig i frivilligt arbejde, jeg dyrkede hård fysisk træning, og på mit arbejde påtog jeg mig gerne ekstra opgaver eller tog arbejde med hjem, som jeg kunne lave om aftenen eller i weekenden.

I november 2014 knækkede filmen for mig.

I løbet af få uger gik jeg fra at kunne alting til at kunne ingenting. Jeg var svimmel, havde kvalme, hovedpine, jeg havde svært ved at styre det ene ben og jeg udviklede en føleforstyrrelse i den ene side af ansigtet.

Jeg kæmpede videre, men søgte dog læge, og først da en neurolog sendte mig til scanning med mistanke om en tumor i hjernen, gav jeg op og blev sygemeldt.

Heldigvis var der hverken en tumor eller andet fysisk i vejen med mig, men jeg var både psykisk og fysisk nedslidt og havde udviklet stress, angst og depression.

Vejen tilbage i balance

Vejen tilbage til et liv uden psykisk ubalance skulle vise sig at blive lang og smertefuld.

Da jeg lod mig sygemelde, var alle kræfter brugt op med det resultat, at alle mine ubevidste forsvarsmekanismer faldt til jorden.  Det betød, at mange oplevelser fra barndommen pludselig blev erindret og genoplevet.

Mange timer fulgte hos terapeuter og psykologer og forskelligt medicin blev afprøvet. Medicinen var enten virkningsløs, den øgede min angst eller gav mig tvangstanker, så jeg på tidspunkter var lettere psykotisk.

De mange timers terapi, suppleret med healinger, der arbejdede specifikt i forhold til forløsning af stress og barndomstraumer, startede en proces, hvor jeg langsomt begyndte at kunne se de mønstre og strategier, som jeg havde levet efter, nemlig at trække mig fra andre mennesker, når relationen blev tæt og aldrig helt at engagere mig i sociale relationer.

Den del af processen var meget smertefuld, men der begyndte også at spire en tro på, at det var muligt for mig at ændre mit liv, så jeg kunne blive glad.

Jeg begyndte for alvor at få troen på det gode liv tilbage, da jeg stiftede bekendtskab med energiteknikkerne Buddhi og Sindro, se mere herom under behandlinger og på www.sindsro.dk.

Først efter at have gennemgået et selvudviklingsforløb hos Steen Kofoed, hvor jeg også modtog undervisning i brug af teknikkerne, slap de gamle overbevisninger helt, og der indfandt sig en anderledes ro i min krop.

Appetit på livet

I dag er mine tidligere mønstre i forhold til at trække mig erstattet af en stor appetit på livet.

Jeg ved, hvad jeg vil og lige så væsentligt, hvad jeg ikke vil. Jeg er nu i stand til at træffe beslutninger, der beror på mine behov her og nu og ikke som tidligere, en følge af gamle overbevisninger.

Jeg har taget styringen og jeg skaber selv omstændighederne i mit liv. Jeg føler mig som en aktiv spiller, frem for tidligere, hvor jeg ofte følte mig som en marionetdukke, der var styret af ubevidste kræfter.

Jeg er glad (det meste af tiden), og mine tanker og følelser rummer ofte tillid, tro, kærlighed og taknemmelighed. Jeg indgår i mange sociale relationer og jeg føler mig som en vigtig del af fællesskabet, både blandt venner og familie.

Min interesse for at hjælpe andre mennesker begyndte, da jeg startede med at studere psykoterapi hos Human Education Group, www.heg.dk. Interessen er blevet større i takt med at jeg på min egen vej til psykisk balance er stødt på mange forskellige behandlingsmetoder, bl.a. healing, Buddhi og Sindsro.

Jeg har valgt at fokusere på de behandlingsmetoder, der har gjort den største forskel for mig – se mere under behandlinger.

Hvis du ønsker min hjælp til at overkomme dine udfordringer, så kan du bestille en tid på knappen nedenfor.